Почетна / АРХИВА / Опело и сахрана новопрестављеног протојереја Ђорђа Илића

Опело и сахрана новопрестављеног протојереја Ђорђа Илића

Print Friendly, PDF & Email

У четвртак, 6. јуна 2024. године, на гробљу Нова Бежанија у Београду, сахрањени су земни остаци новопрестављеног слуге Божјег протојереја Ђорђа Ј. Илића, умировљеног свештеника епархије рашко-призренске у егзилу. Отац Ђорђе је уснуо у Господу 1. јуна.

Опело оцу Ђорђу служио је Његово Преосвештенство Хорепископ хвостански и барајевски Г.Г. Наум уз саслужење: протојереја Жељка (Марића), протосинђела Пајсија (Марковића), јереја Бранка (Јованчевића), јеромонаха Петра (Проса) и јерођакона Лонгина (Милинковића). У опелу су молитвено учешће узели сродници и пријатељи оца Ђорђа као и многи верници из Београда.

Након опела јереј Бранко је одржао пригодну беседу у којој је говорио о Васкрсењу Христовом као победи Господа Христа над грехом, смрћу и ђаволом и доброј борби за спасење душе и чистоту вере оца Ђорђа, правог пастира Христовог.

Потом је тело оца Ђорђа предано мајци земљи да га чува до другог доласка Христовог, када ће и оно васкрнути као ново и духовно, а душу су, надамо се, анђели Божји отпратили до Небеске Србије, да тамо са Светим Савом и осталим угодницима из рода српског, прославља Свету Тројицу, Оца и Сина и Духа Светог, кроза све векове и сву вечност. Амин. Боже дај.

Вечан му спомен!

Инфо служба